Radio 2

Brand in sterrenstaurant Carcasse in Koksijde: “500 eters moeten afgezegd worden”

Gisterenavond brak een brand uit in het sterrenrestaurant Carcasse van slager Hendrik Dierendonck in Sint-Idesbald in Koksijde. De brand vond plaats in de keuken van het restaurant. Door de brand moet het restaurant een week sluiten en 500 eters afzeggen.

Gisterenavond rond 22 uur brak een brand uit in de keuken van het sterrenrestaurant Carcasse. De brand werd opgemerkt door restaurantmanager en chef Timon Michiels toen er een vreemde geur in het restaurant hing. “We waren op het einde van de avond toen we rook opmerkten in de keuken. Op zich niet vreemd omdat we met houtskool werken. Ik vond het toch een verdachte geur en besliste de brandweer te verwittigen”, vertelt hij.

Achteraf bleek dat een goeie beslissing, want de brandweer ontdekte een brand achter de wand van de houtskooloven. Doordat de brandweer snel daar was, konden ze voorkomen dat het vuur doorbrak. Er was vooral veel rook. Op het moment van de brand waren er nog klanten van vier tafels aanwezig. Zij zijn moeten vertrekken. 

Week sluiting

Door de brand moet Carcasse een week de deuren sluiten. Het restaurant stond net voor een drukke week waarbij ze elke dag ongeveer 100 eters hebben. “We hopen dit weekend terug te openen. We zullen wel zo’n 500 eters moeten annuleren. We begrijpen dat dit een ontgoocheling is voor onze bezoekers, maar we geven hen de voorrang bij een nieuwe reservatie”, vertelt Timon Michiels.

Zaakvoerder en slager Hendrik Dierendonck bevond zich op het moment van de brand op vakantie in het buitenland. “Gisterenavond kreeg ik een telefoontje dat niemand wil krijgen. Nu ik in het buitenland ben, voel ik me nog meer machteloos tegen de brand. Er moet veel geregeld worden, maar gelukkig heb ik een sterk team. Het is een zware domper, maar het kon veel erger geweest zijn”, reageert Hendrik. 

Radio 2

Meest gelezen