Hasseltse geneeskundestudent lanceert kookboek "Koken met Cara Pils": "Elk recept is meermaals getest"

Dorian Coppenrath, een student geneeskunde uit Hasselt, heeft een nieuw kookboek uitgebracht. In het boek staan 26 recepten die allemaal een gemeenschappelijk ingrediënt hebben: Cara Pils, het huismerkbier van Colruyt. Het boek heet "Koken met Cara Pils" en er staan recepten in voor een lekkere Carabonara of een Chili con Cara. 

Toen Dorian Coppenrath (26), student geneeskunde, op kot zat en een gerecht wilde maken waar bier in moest, had hij alleen nog maar Cara Pils in huis. Hij besloot het bier te gebruiken en uiteindelijk smaakte het gerecht volgens hem heel goed. Daarom begon hij ook andere gerechten te bereiden met Cara Pils. “Ik besloot uiteindelijk een mailtje te sturen naar Colruyt, om hen te vertellen over mijn gerechten met hun bier. Daar reageerden ze heel enthousiast. Zo is de bal eigenlijk aan het rollen gegaan”, vertelt de student.

Het kookboek samenstellen, bleek wel een uitdaging. Het goedkopere bier gaat namelijk niet met elk gerecht samen.“Cara-soep en Cara-worstenbroodjes, die waren absoluut niet te eten, dus die zijn niet in het boek geraakt. Maar heel wat gerechten waren wel heel lekker. Elk recept in het boek is meermaals getest en goedgekeurd door mijn vrienden.”

Cara-soep en Cara-worstenbroodjes, die waren absoluut niet te eten

Wat zijn dan (vanaf nu) wel typische Cara Pils-gerechten? “We hebben de Carabonara, bijvoorbeeld. Of de Chili con Cara. Echte klassiekers die een beetje aangepast zijn, dus.”

Het boek is  te koop via de website van Koken met Cara Pils

Meest gelezen