Foto: Tom Cornille

Nieuwjaarsvuurwerk in Antwerpen vanop twee aparte pontons op Schelde: beter zicht op beide oevers en van noord tot zuid

In Antwerpen zal het nieuwjaarsvuurwerk op 31 december om middernacht afgeschoten worden vanop twee apart pontons in de Schelde. Een ligt in het noorden en een in het zuiden van de stad. Zo wil het stadsbestuur de duizenden bezoekers beter spreiden. Het vuurwerk zal te zien zijn vanop beide oevers en van noord tot zuid. 

Antwerpen zal de overgang van 2022 naar 2023 ook dit jaar vieren met een vuurwerkspektakel. Nieuw is dat dat vuurwerk nu vanop twee aparte pontons in de Schelde zal worden afgeschoten, een meer in het noorden en een meer in het zuiden van de stad. Het stadsbestuur wil het stijgend aantal bezoekers op die manier meer spreiden. Ze kunnen het vuurwerk goed zien vanop beide oevers en van het Droogdokkenpark tot Nieuw Zuid, een strook van meer dan 5 kilometer. 

Live op Eén en VRT MAX

Net als bij de vorige edities, zal de bekroonde vuurwerkmaker Cliff Hooge ook nu weer voor het spektakel zorgen. DJ Bobby Ewing, zoals muzikant Jimmy Dewit zich noemt, componeerde bijpassende muziek. Het zal 15 minuten duren. Wie er niet bij kan zijn of liever binnenblijft, kan terecht bij één op televisie of op VRT MAX. Daar zal het live uitgezonden worden om 23.59 uur, aansluitend op het programma "Vrede op aarde". 

Parkeren verboden op de Scheldekaaien

Voor het vuurwerk zal er op 31 december niet meer geparkeerd mogen worden op de Scheldekaaien tussen de Sint-Pietersvliet en de Van der Sweepstraat. Van 22 uur 's avonds tot 2 uur 's ochtends, zal er ook geen verkeer mogelijk zijn. De stad raadt bezoekers dan ook aan om zich op eindejaarsavond te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer door de stad te verplaatsen. Het metrostation Groenplaats zal wel afgesloten worden tussen 23 en 2 uur. Reizigers kunnen dan gebruik maken van station Meir. 

Zelf vuurwerk afsteken is verboden

Zelf vuurwerk afsteken is altijd verboden in heel Antwerpen, net zoals voetzoekers aansteken, wensballonnen oplaten of vuur maken. Tot 31 januari mag je het ook niet openlijk in het bezit hebben en aanstalten maken om het te gebruiken. De politie kan het in beslag nemen en overtreders riskeren een boete. 

Foto: Tom Cornille

Meest gelezen